FOTO: Kastav Blues Festival – Luciano Cianci & Band i Soulfingersi oduševili Amfiteatar @ Matulji

Objavljeno 05.08.2017.

Fotogaleriju s odlične druge večeri Kastav Blues Festivala, iz matuljskog Amfiteatra, pogledajte na ovom linku. Domaćin KBF-a večeras će biti Kastav, u kojem će se održati i centralni program ovogodišnjeg ”blues jubilarca”.

Matulji – Jubilarni, 10. Kastav Blues Festival, nakon odličnog otvorenja u Kostreni stigao je sinoć i u liburnijske krajeve, točnije u matuljski amfiteatar gdje su nastupili Luciano Cianci & Band i Soul Fingers.

Zanimljiva kombinacija mladosti i iskustva prošarala je poljem bluesa i svih povezanih glazbenih stilova – dok su Soul Fingersi, koji su svoj repertoar i scenski nastup uvelike inspirirali Blues Brothersima izveli presjek svoje četvrt stoljeća duge glazbene karijere, trinaestogodišnji bubnjar Luciano Bradičić, čiji je životni staž gotovo dvostruko kraći od scenske karijere braće Denisa i Harisa iz Soul Fingersa, vodio svoj Luciano Cianci & Band nemirnim brzacima fusiona, jazza, bluesa i rocka.

Fotogaleriju s odlične druge večeri Kastav Blues Festivala, iz matuljskog Amfiteatra, pogledajte na ovom linku.

Domaćin KBF-a večeras će biti Kastav, u kojem će se održati i centralni program ovogodišnjeg ”blues jubilarca”. Publiku na Fortici očekuje nastup britanskog banda Big Steam i američke pjevačice Angele Brown, jedne od trenutno najistaknutijih autentičnih pjevačica bluesa, rođene u Chicagu 1951. Pjevati je počela u dječjim zborovima, još neodlučna da se posveti pjevačkom zvanju. No njezin kasniji uspjeh u mjuziklu The Little Dreamer, posvećenom Bessie Smith, legendarnoj pjevačici bluesa iz dvadesetih godina prošloga stoljeća, bio je presudan te je Angela Brown pristupila blues- i jazz – grupi pijanista Erwina Helfera Chicago All Stars.

S tim će sastavom postići i prve međunarodne uspjehe nastupajući u brojnim europskim zemljama. Priznati festivali jazza u Montreuxu i Asconi te najveći europski North Sea Jazz Festival u Den Haagu u svojim su programima također ugostili ovu nadarenu umjetnicu, a njezini uspješni nastupi zabilježeni su i na drugim brojnim europskim pozornicama jazza i bluesa. Angela Brown pjevačica je snažna glasa i istančana osjećaja za balade, blues i swing. Krase je sve odlike vrsne afroameričke glazbenice i baš je ta autentičnost jedan od najvažnijih elemenata koji, dakako uz određenu egzotiku, tu vokalisticu svrstava među vodeće u tim žanrovima.

Veterani britanskog bluesa okupljeni u kvartetu Big Steam odlučili su svoje zavidno iskustvo muziciranja, stečeno djelujući u formacijama svjetski priznatih imena, pretočiti u slavlje glazbe tijekom cijele karijere. Gitaristi i pjevači Paul Stewart i Tim Staffell, bubnjar Geoff Coxon i basist Rob Tolchard zajedno sviraju već 50 godina te su sudionici i svjedoci britanskoga blues booma šezdesetih te razvoja britanske blues – scene do današnjih dana. Uz klasike blues rocka sviraju i svoje autorske skladbe.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »