FOTO: Izniman odaziv badmintonaša – Turnir Kvarner Open otvorio ADA ligu @ Opatija, Matulji

Objavljeno 06.09.2017.

Više od 150 igračica i igrača badmintona iz pet zamalja sudjelovalo je na turniru, a bili su podijeljeni prema kategorijama i jakosnim skupinama. Donosimo rezultate po svim kategorijama, a nekoliko fotografija s turnira pogledajte na ovom linku

Opatija, Matulji – Prvi turnir u novoj sezoni regionalne ADA lige u badmintonu, Kvarner Open 2017 održan je proteklog vikenda u sportskim dvoranama u Matuljima i Opatiji. Više od 150 igračica i igrača badmintona iz pet zamalja sudjelovalo je na turniru, a bili su podijeljeni prema kategorijama i jakosnim skupinama – muški singl igrao se u kategorijama od A do D, a ženski singl, muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi u kategorijama od A do C.

Tako je u muškom singlu, u kategoriji D, slavio je Vedran Grgurić (KŠR Gorovo) ispred klupskih kolega Alena Višnjika i Antonija Sušnja, dok je u kategoriji C najuspješniji bio Milorad Mihić (ŠC OUT), na drugo mjesto plasirao se Mauro Prodan iz KŠR Gorovo, dok je trećeplasirani bio Edvard Vivoda koji dijeli klub sa zlatnim Mihićem. U kategoriji B najboljim se pokazao Aleš Šavrič (ZA Šport) dok su se na drugo i treće mjesto plasirali Damir Lubiana (KŠR Gorovo) i Goran Gliha (BK Sarajevo), a u najjačoj, A kategoriji, slavio je Jure Stanič (BK Ljubljana) ispred Janija Murovca (BK Idrija) i Dasena Jardasa (BK Sušak).

Kod dama u singlu, u kategoriji C slavila je Anja Maravić (KRŠ Gorovo) ispred Vite Miklić (BK Olimpija) i Ive Vrkić (ŠC OUT), u kategoriji B prvoplasirana Majda Tuhtan (KŠR Gorovo) nadjačala je Tinu Rakić (BK Clear) i Tihanu Radojković (ŠC OUT), a u kategoriji A pobjedu je odnijela Sofilja Dmitrović (BK Clear) ispred Maje Žubrinić (BK Flex) i Nataše Miklič (BK Olimpija).

Marino Debelić i Željko Nedeljković (ZA Šport) osvojili su turnir u muškim parovima kategorije C ispred Mire Kuljanića i Danijela Petrinića (ŠC OUT) te Boštjana Boškina i Žige Schonera (BK Izola). U B kategoriji, slavili su Uroš Vidovič (BK Olimpija) i Miran Vihtelič (BK Idrija), na drugo mjesto plasirali su se Loris Matković i Edvard Vivoda (ŠC OUT), a na treće Zvonimir Arvay Presečan i Tibor Javurek (BK Sokol Bjelovar). Kod najjače kategorije, najboljima su se pokazali Matija Hranilović i Marjan Vugrinec (BK Međimurje), a drugo i treće mjesto osvojili su Tine Albrecht i Klemen Korenčić (BK BIT), odnosno Jure Stanič (BK Ljubljana) i Luka Stjelja (BK Brežice).

U ženskom paru, kategorija C, slavile su Marija Škrtić i Mia Viduka Milas iz BK Flex ispred Katarine Juričev Mikulin i Mateje Vidmar (BK Izola) i Majde Dessardo i Božane Matić (ŠC OUT). Kategoriju B osvojile su Tanja Kogoj i Tanja Papler (ZA Šport), na drugo mjesto plasirale su se Nataša Miklič i Vita Miklič (BK Olimpija), a na treće Vesna Russo Glavan i Tanja Škorc (ŠC OUT). Pobjedom u najjačoj kategoriji mogu se pohvaliti Tijana Manić (BK Clear) i Andrea Žvorc (BK Tigar), ispred Sofije Dmitrović (BK Clear) i Maje Mujkič (BK Ljubljana) na drugom te Sare Mikuš i Maje Žubrinić (BK Flex) na trećem mjestu.

Među mješovitim parovima, u kategoriji C najuspješniji su bili Marino Debelić (ZA Šport) i Majda Dessardo (ŠC OUT), na drugo mjesto plasirali su se Goran Vrbanić Tritnjak i Marija Škrtić (BK Flex), a na treće Zvone Turk i Nataša Brozić (ZA Šport). U kategoriji B slavili su Damir Ilič i Sonja Rukavina (ZA Šport), na drugo mjesto plasirali su se Luka Stjelja i Nuša Pavlovič (BK Brežice), a na treće Darko Duralija i Tanja Papler (ZA Šport). U najjačoj kategoriji, najbolji su bili Matija Hranilović (BK Međimurje) i Andrea Žvorc (BK Tigar), ispred drugoplasiranih Jure Kelhera i Vanje Mlejnik (BK Celje) te trećeplasiranih Dasena Jardasa i Maje Arnautović (BK Sušak).

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , ,

Vrati se natrag »