FOTO: Impresivnim nastupom u centru Gervais Svjetski zbor mladih zaključio hrvatsku turneju @ Opatija

Objavljeno 24.07.2017.

Dobro ispunjena dvorana s užitkom je popratila uvježbane glasove 58 pjevača iz 38 država koji su se okupili u jedinstvenu međunarodnu glazbenu priču pod vodstvom Zoltána Pada (Mađarska) i Kena Wakije (Kenija). Veliku fotogaleriju sa subotnjeg nastupa pogledajte na ovom linku.

Opatija – Impresivnim nastupom u dvorani centra Gervais u Opatiji Svjetski zbor mladih zaključio je u subotu navečer svoju hrvatsku turneju, započetu prije dva tjedna u Osijeku te nastavljenom u Zagrebu. Radi se o posebnom sastavu koji od 1989. godine okuplja najtalentiranije mlade pjevače iz cijelog svijeta u dobi od 17 do 26 godina pod vodstvom vrhunskih dirigenata međunarodne reputacije.

Dobro ispunjena dvorana s užitkom je popratila uvježbane glasove 58 pjevača iz 38 država koji su se okupili u jedinstvenu međunarodnu glazbenu priču pod vodstvom Zoltána Pada (Mađarska) i Kena Wakije (Kenija).

Osim specifičnom postavom koja briše nacionalne granice, World Youth Choir svojim nastupima spaja i različita glazbena razdoblja, pa se na njihovom repertoaru nalaze odabrani biseri zborske glazbe iz Srednje i Jugoistočne Europe, Afrike i svijeta, od razdoblja romantizma do današnjih dana. Tako su se opatijskoj publici predstavili djelima klasika poput Mendelssohna, Forte, Orbána, Kodálya, Tajčevića, ali i autora suvremene i popularne glazbe Kirchnera, Runestada, Barretta, Schmitta, Koepkea, Cohena…

Veliku fotogaleriju sa subotnjeg nastupa pogledajte na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Oznake: , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »