FOTO: Hrvatska košarkaška reprezentacija stigla u Opatiju – Danas počinje trokružni turnir

Objavljeno 12.08.2017.

Očekujem punu dvoranu i dobro navijanje, istaknuo je Dario Šarić te pozvao sve ljubitelje košarke da u sljedeća tri dana dođu u opatijsku Sportsku dvoranu Marino Cvetković i uživaju u vrhunskoj košarci.

Opatija – Hrvatska košarkaška reprezentacija stigla je u Opatiju, gdje nastavlja s pripremama za Europsko prvenstvo. Nakon odlično odrađenog turnira u Francuskoj, treniraju u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, a u subotu, nedjelju i ponedjeljak košarkaše očekuje međunarodni turnir na kojem će uz našu reprezentaciju nastupiti i reprezentacije Slovenije i Ukrajine. Utakmica između Hrvatske i Slovenije počinje u subotu u 18 sati, a uoči utakmice gledatelji će moći pratiti dodjelu nagrade Večernjeg lista za igrača godine. Ulaznice u on-line prodaji su rasprodane, ali će se određeni broj ulaznica još moći kupiti na ulazu u Sportsku dvoranu. Za utakmice u nedjelju u 18 sati između Slovenije i Ukrajine te u ponedjeljak u 18 sati između Hrvatske i Ukrajine ulaznica još ima.

Izbornik Aleksandar Petrović istaknuo je kako su uvjeti u Opatiji fantastični, od smještaja u GH 4 opatijska cvijeta, preko hrane pa sve do prekrasne dvorane Marino Cvetković te su vrlo zadovoljni što će tu odraditi dio priprema uoči Europskog prvenstva.

– Na zadnji dio priprema u Opatiji stigli smo u solidnom stanju. Pobjede protiv Francuske i Litve „napunile“ su naš ego i to je dobar predznak, iako smo svjesni nedostataka koje smo imali. Naša reprezentacija je zadnja startala s pripremama, krenuli smo tek 1. kolovoza, kada su za to dopuštenje dobili igrači iz NBA klubova. Što se tiče nadolazećih utakmica, susret protiv Slovenije bit će zahtjevan. Raduje nas puna dvorana, igrači su u dobrom stanju i odlično su raspoloženi. Želimo još malo adrenalina u leđa prije Eurobasketa, kazao je Petrović te istaknuo kako očekuje prolazak u osminu finala, a ključan datum bit će 10. rujna.

– Ova reprezentacija je po strukturi i formi bitno drugačija od svih ostalih reprezentacija. Kod nas se točno zna tko ima koju ulogu. Imamo dva kreatora i nakon niza godina izlazimo iz „šematiziranja“ košarke, što je jako dobro. Pozitivno je kada trener postavlja okvir, a igrač „crta“ po terenu u okviru svojih individualnih kvaliteta, naglasio je Petrović.

Uvjetima u Opatiji i stanjem u ekipi zadovoljan je i Dario Šarić.

– Krenuli smo s pripremama u Svetom Martinu, odlično odigrali u Francuskoj i sada ćemo još ostatak priprema proraditi na nekim nedostacima. Ja se posebno veselim što je zadnji dio priprema u Opatiji jer sam svoje prve pripreme s reprezentacijom odradio u ovom kraju, u Crikvenici. Očekujem punu dvoranu i dobro navijanje, istaknuo je Dario Šarić te pozvao sve ljubitelje košarke da u sljedeća tri dana dođu u opatijsku Sportsku dvoranu Marino Cvetković i uživaju u vrhunskoj košarci.

Europsko prvenstvo započinje 31. kolovoza, a završava 17. rujna. Hrvatska je u prvom dijelu Europskog prvenstva u skupini C kojoj je domaćin rumunjski Cluj, a u kojoj naše košarkaše čekaju utakmice protiv Mađarske, Rumunjske, Crne Gore, Španjolske i Češke. Najbolje četiri reprezentacije iz skupine izborit će mjesto u nokaut fazi natjecanja kojoj će domaćin biti Istanbul. Hrvatska košarkaška reprezentacija zadnju je medalju osvojila 1995. godine kada je osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Grčkoj, a izabranu vrstu i tada je vodio Aleksandar Petrović.

Kristina Tubić / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , ,

Vrati se natrag »