FOTO: Hrabri mornar Popaj prvi je uplovio na pozornicu KTC-a Gervais uz doček brojnih mališana @ Opatija

Objavljeno 01.05.2017.

Nisu u predstavi zagrebačkog kazališta, koja već godinama vješto njeguje tradiciju oživljavanja likova iz stripa ili crtanih filmova, uživali samo oni najmlađi, veći i oni stariji članovi publike koji se sjećaju hrabrog mornara Popaja i njegovih pratitelja – drage mu Olive, prijatelja Pere Ždere i neprijatelja mu Grubača.

Opatija – Hrabri mornar ”uplovio” je na pozornicu Kulturno-turističkog centra Gervais, a u gledalištu ga je dočekalo oko stotinu i pedeset nasmijanih lica, uglavnom mlađe dobi. Naime, Hrabri mornar predstava je Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreb, namijenjena djeci, kojom je ”debitirala” nova opatijska kazališna scena – ona smještena u novootvorenom centru.

No, nisu u predstavi zagrebačkog kazališta, koja već godinama vješto njeguje tradiciju oživljavanja likova iz stripa ili crtanih filmova, uživali samo oni najmlađi, veći i oni stariji članovi publike koji se sjećaju hrabrog mornara Popaja i njegovih pratitelja – drage mu Olive, prijatelja Pere Ždere i neprijatelja mu Grubača.

A priča je započela Popajevom željom za samoćom i otvorenim morem, zbog koje se ukrcao na brod samo u društvu Ćaknute koke. No, Oliva je to saznala i uskočila na brod kao slijepa putnica, a niti Grubač nije ostao daleko…

Kako se razriješila ova ”drama”, pokušajte odgonetnuti uz pomoć fotografija iz naše velike fotogalerije

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »