FOTO: Europske medalje Rolandu Vlahoviću

Objavljeno 12.09.2017.

abbazia

Na prvenstvu je sudjelovalo oko stotinu sudionika iz jedanaest zemalja sa 170 maketa brodova, a Vlahović je nastupio s brodovima Abbazia, Alert i Pegasus. Nekoliko fotografija s natjecanja pogledajte na ovom linku

Roland Vlahović

Opatija – Dvije zlatne i jednu srebrnu medalju donio je Roland Vlahović s Europskog natjecanja brodomaketara održanog od 2. do 9. rujna u Kavarni, u Bugarskoj te tituli najboljeg svjetskog brodomaketara dodao i „frišku“ titulu najboljeg u Europi.

Na prvenstvu je sudjelovalo oko stotinu sudionika iz jedanaest zemalja sa 170 maketa brodova, a Vlahović je nastupio s brodovima Abbazia, Alert i Pegasus. Zlatne je medalje osvojio s brodovima Alert i Pegasus, dok mu je Abbazia donijela srebro. Da podsjetimo, makete brodova engleske kraljevske mornarice iz 1777. godine H.M.S. Pegasus i H.M.S. Alert prošle su godine nagrađene zlatnim medaljama na Svjetskom prvenstvu u brodomaketarstvu održanom u ruskom Kalinjingradu, dok je Abbazia novi brod s kojim je nastupio po prvi put, a vještina i trud našeg najboljeg brodomaketara prepoznat je i nagrađen.

Medalje

– Na Europskom prvenstvu bio sam jedini predstavnik s našeg područja. Kavarna je turističko mjesto na Crnom moru. Jako je lijepo, ima pješčanih plaža i mnogo hotela. Hrana je odlična, a cijene su dva do tri puna manje nego kod nas. Primjerice, boca njihove dobre pive košta dvije kune, što je zaista povoljno, kazao je Vlahović te istaknuo kako je odmah po povratku krenuo raditi novi brod s kojim će nastupiti na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rumunjskoj.

Vlahovićevu vitrinu uz mnogobrojna nacionalna odličja krase i svjetske i europske medalje – 2012. godine osvojio je titulu prvaka Europe u Rumunjskoj, 2014. godine titulu prvaka svijeta u Bugarskoj, 2016. godine dvostruku titulu svjetskog prvaka u Rusiji te sada, u Bugarskoj, dvostruku titulu europskog prvaka.

Nekoliko fotografija s natjecanja pogledajte na ovom linku

ocjenjivanje

Kristina Tubić / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »