FOTO: David Danijel s programom ”E penso a te“ oduševio prepuno lovransko kino

Objavljeno 05.12.2016.

david_danijel_koncert_lovran_2016_kino_4_01

Davidov koncert bio je jedan svojevrsni vremeplov, ne samo što se tiče izvedbe pjesama, već i scenografije te tehnike i video zapisa iz tog vremena. Fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

david_danijel_koncert_lovran_2016_kino_2_01

Lovran – Koncertna inauguracija novoobnovljenog lovranskog kina nije mogla bolje proći, a za iznimno nadahnut koncert zaslužan je David Danijel s programom ”E penso a te“. Dupke puna dvorana, koja je svojim konceptom podsjećala na rana izdanja i atmosferu s prvih festivala Sanrema u Aristonu imala je prilike posvjedočiti odličnim vokalnim sposobnostima, ali i svojevrsnom umjetničkom hrabrošću, obzirom da je svoju izvođačku poziciju stavio u parter i izložio se sudu publike sa svih strana – s bine, partera i balkona.

david_danijel_koncert_lovran_2016_kino_5_01

Prigodna scenografija s nekoliko starih gramofonima iz 60ih i 70ih g. te tridesetak vinila dodano je dala šarm Davidovom nastupu, a stolovi dekorirani sa svijećama dali su dvorani romantični sjaj. Iako naša publika nije navikla na ovakav pristup realizaciji koncerta, opuštena atmosfera i diskretna posluga podsjetila je na neke kultne dvorane koje svoj program izniman koncertni program baziraju upravo na ovom principu.

Što se tiče programa, čulo se od prvih Sanrema, do ovogodišnjeg, najveći hitovi legendi talijanske glazbe od Nille Pizzi, Bobby Sola do Oriette Berti, Massima Ranierija, Al Bana, Sergia Endriga itd. Nizali su se hitovi poput “Che sara”, “Vola colomba”, “Felicita”, “Rose rosse”, “Vino amaro”. Za bis je cijela dvorana zajedno s Davidom pjevala splet najpoznatijih pjesama njegove kolegice i prijateljice, legende istarske zabavne glazbe Lidije Percan.

david_danijel_koncert_lovran_2016_kino_3_01

– Jako sam zadovoljan! Publika je dolazila sa svih strana, kada više nije bilo mjesta, donijeli smo sve moguće stolice koje smo mogli. Publika je odlično reagirala, u mnogim pjesmama smo i pjevali zajedno, i bilo je lijepo vidjeti da su mnogima zasuzile oči na neke lijepe stare pjesme. Program je vrlo zahtjevan, s obzirom da je sve na meni, ali vjerujem da je publika uživala i u raznim detaljima s kojima smo obogatili program da ne bude klasičan koncert gdje ide samo pjesma za pjesmom.Za odličan zvuk u dvorani pobrinuo se moj stalni suradnik i producent David Trkulja. Također, ovom prilikom htio bih zahvaliti još jednom Općini Lovran na ustupljenom prostoru, restoranu ”Knezgrad“ na odličnoj dekoraciji dvorane, Meliti Sciucca koja je inicijator ove serije koncerata koji su započela u Circolu u Rijeci i nastavit će se uskoro i u drugim gradovima te velika zahvala mojoj stalnoj suradnici Marijani Trinajstić koja je zajedno sa mnom osmislila scenarij, scenografiju i mnogo detalja kako bi ova glazbena priča bila uspješna. istaknuo je David Danijel po završetku nastupa.

Fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

david_danijel_koncert_lovran_2016_kino_01

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »