FOTO: Carski grad u bajkovitu opatijsku prošlost uveo tisuće posjetitelja @ Opatija

Objavljeno 17.07.2017.

Glazbenici, glumci, plesači, statisti i članovi brojnih udruga na četrnaest su lokacija u centru grada predstavili atraktivne trenutke iz kulturne baštine Opatije i nekadašnje Austro-Ugarske monarhije, a sve to možete pogledati u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Opatija – Slavni ljudi iz opatijske povijesti poput Gustava Mahlera, Andrije Mohorovičića, Alberta Einsteina, Isadore Duncan i samog cara Franje Josipa, uz stotine statista odjevenih po “kriku mode” s kraja 19. stoljeća uveli su tisuće posjetitelja u bajkovitu opatijsku prošlost, otkrivši im sve tajne vremena u kojem je Opatija držala titulu “prve dame” europskog turizma.
.

Glazbenici, glumci, plesači, statisti i članovi brojnih udruga na četrnaest su lokacija u centru grada predstavili atraktivne trenutke iz kulturne baštine Opatije i nekadašnje Austro-Ugarske monarhije: na Slatini su svoje proizvode predstavili opatijski umjetnici i proizvođači autohtonih proizvoda, u Portiću je “ex tempore” slikao Vedran Ružić uz “pratnju” ribara i Opatijskih kukala, a brojne plesove iz svih krajeva nekadašnje kraljevine prikazala su kulturno-umjetnička društva iz Italije, Mađarske i Hrvatske nastupima na terasi hotela Kvarner, ispred hotela Imperial te pred Umjetničkim paviljonom Juraj Šporer.

Claudio Frank i Esperanza Frank nastupili su pred vilom Amaliom, najdražom opatijskom rezidencijom Isadore Duncan koju je nešto dalje, u glazbenom paviljonu, utjelovila Karolina Šuša u “duetu” s Albertom Surinom koji je oživio violinista Jana Kubelika. Pred Villom Angiolinom odvijala se prava igra glazbenih noti i svjetla, a uz “eksploziju svjetla” glasove su sljubili mezzosopranistica Vivien Galletta i tenor Voljen Grbac, praćeni Mihaljom Ivkovićem na harmonici i plesnim studijem Oksana iz Rijeke.

Svoja mjesta pred Zidom slavnih zauzeli su Gustav Mahler, James Joyce, Albert Einstein, Drago Gervais i Andrija Mohorovičić, a braća Lumiere svratila su do Parka sv. Jakova kako bi održala audiciju za svoj film.

Još mnogo toga događalo se u Opatiji prošle subote, u sklopu Carskog grada, a sve to možete pogledati u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Oznake: , , , , , ,

Vrati se natrag »