Folklorni ansambl Zora večeras nastupa u velikoj dvorani Centra Gervais @ Opatija

Objavljeno 02.09.2017.

Pored istarskog baluna i krčkog tanca izvode i plesove Liburnijskog krasa koji obuhvaćaju plesove Muna, Pasjaka i Žejana u kojima se osjeti veliki utjecaj Slovenije.

Opatija – Folklorni ansambl „Zora“ nastupit će večeras, u subotu, 2. rujna s početkom u 20.30 sati u velikoj dvorani centra Gervais u Opatiji. Ansambl je osnovan 1948. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničkog obrađivanja i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Nezaobilazni je dio turističke ponude Opatije i Kvarnera. Tijekom svog postojanja održali su više od 4000 nastupa kako u zemlji tako i na brojnim turnejama diljem Europe (Italija, Austrija, Belgija, Engleska, Češka, Slovačka, Bugarska, Španjolska, Švicarska, Nizozemska, Poljska, Njemačka, Francuska, Slovenija ,Luxemburg, Mađarska ) te u dva navrata u SAD-u.

Kroz Ansambl je prošlo više od 1.500 članova, a danas on broji 57 članova koji izvode pjesme i plesove Hrvata kroz 16 koreografija. Pored istarskog baluna i krčkog tanca izvode i plesove Liburnijskog krasa koji obuhvaćaju plesove Muna, Pasjaka i Žejana u kojima se osjeti veliki utjecaj Slovenije. Ples promena, čotiš, mazulin i potresujka nezaobilazni su plesovi šireg opatijskog kraja. Ostale koreografije pokrivaju cijeli prostor zemlje uz neke od najljepših nošnji u Hrvatskoj.

Cijena ulaznice je 50 kuna.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , ,

Vrati se natrag »