Fokus prvog kolegija poboljšanje efikasnosti gradske uprave @ Opatija

Objavljeno 09.06.2013.

grad_opt_2012

Bilo je riječ i o nužnosti usklađivanja svih općih akata Grada sa realnim situacijama, pa se tako od pročelnika očekuje da u roku od 15 dana podnesu prijedloge i za ovaj segment.

Opatija – Svoj prvi kolegij s gradskim pročelnicima u novom mandatu, nakon pobjede u prvom krugu lokalnih izbora, opatijski gradonačelnik odradio je krajem prošlog tjedna.

Prema objavi iz Grada Opatije, fokus diskusija bio je na poboljšanju efikasnosti u radu gradske uprave, javnih ustanova te trgovačkih društava u vlasništvu Grada. Stoga je kao prvi korak gradonačelnik od svojih pročelnika zatražio da svatko od njih sagleda stanje unutar odjela kojem je na čelu i u roku od sedam dana predloži eventualne načine koji će voditi poboljšanju učinkovitosti u radu. Nakon toga, svi prijedlozi će se razmotriti i predložiti izmjene unutarnjeg ustrojstva gradske uprave. Isto je zatraženo i od javnih ustanova i trgovačkih društava u vlasništvu grada.

Na kolegiju je dana suglasnost tvrtki Opatija 21 na predložene cjenike za korištenje garaže i najma Sportske dvorane Marino Cvetković. Također je donešena i odluka da se djelatnici gradskog UO za prostorno planiranje zadužuju da pripreme sve gradske projekte kako bi se za njih moglo aplicirati u fondovima EU i ovim putem financirala njihova realizacija. Uz to, ovaj tim pratit će sve novosti oko raspisivanja natječaja za kandidiranje projekata preko fondova EU.

Bilo je riječ i o nužnosti usklađivanja svih općih akata Grada sa realnim situacijama, pa se tako od pročelnika očekuje da u roku od 15 dana podnesu prijedloge i za ovaj segment, što bi u postojećim aktima trebalo mijenjati, kako bi i gradski akti bili u koraku sa stvarnim stanjem, a to je također jedan od koraka u poboljšanju efikasnosti rada gradske uprave.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Oznake: , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »