Filmovi, predstave i nastup Folklornog ansambla Zora: Najavljen program Festivala Opatija za rujan

Objavljeno 30.08.2017.

KTC Gervais

Filmovi će svakodnevno biti prikazivani u centru Gervais, „rujanska filmska subota“ vrtit će dvije večernje projekcije, a nedjelja ujutro rezervirana je za animirane avanture prilagođene najmlađoj publici.

Opatija – Filmski program na Ljetnoj pozornici nastavit će se tijekom prvih deset dana rujna, a nakon toga preselit će u Centar Gervais i prvi puta otkako je s radom prestalo nekadašnje kino iza hotela Imperial zadržat će se kontinuitet filmskih večeri i u jesenjim danima. Filmovi će svakodnevno biti prikazivani u centru Gervais, „rujanska filmska subota“ vrtit će dvije večernje projekcije, a nedjelja ujutro rezervirana je za animirane avanture prilagođene najmlađoj publici.

U subotu, 2. rujna, na pozornici velike dvorane centra Gervais zaplesat će opatijski Folklorni ansambl „Zora“. Tijekom svog postojanja kroz Ansambl je prošlo više od 1.500 članova, a danas on broji 57 članova koji izvode pjesme i plesove Hrvata kroz 16 koreografija. Pored istarskog baluna i krčkog tanca izvode i plesove Liburnijskog krasa koji obuhvaćaju plesove Muna, Pasjaka i Žejana u kojima se osjeti veliki utjecaj Slovenije. Početak nastupa je u 20.30 sati, a cijena ulaznice iznosi 50 kuna, odnosno 25 kuna za studente i umirovljenike.

– U petak, 8. rujna ugostit ćemo proslavljenog srpskog glumca Milana Gutovića, publici poznatog po liku Srećka Šojića iz komedija „Bela lađa“ i „Tesna koža“. U ovoj predstavi pod nazivom „Ukrađena ličnos’“ lik Srećka Šojića ponovo postaje humoristična karikatura koja se bori za svoje mjesto u demoraliziranom društvu. Cijena ulaznice iznosi 90 kuna, a početak predstave je u 20.30 sati, poručili su iz Festivala Opatija najavljujući program za rujan.

Rujan je mjesec u kojem se tradicionalno obilježava Bečki tjedan, manifestacija s humanitarnom notom koja povezuje dvije kulturne i turističke perjanice Europe, Beč i Opatiju, i njihovu dugogodišnju isprepletenost povijesnim, društvenim i kulturnim nasljeđem. Bečki tjedan počinje 17. rujna koncertom Opatijskog komornog orkestra i kulminira Bečkim balom, gala završnicom koja se ove godine održava 23. rujna u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner gdje će valcer otplesati brojni turisti, ali i mnogobrojni uzvanici, veleposlanici, gradonačelnici pobratimljenih gradova, politička i gospodarska elita Grada Beča, kao i brojni domaći gospodarstvenici i javni djelatnici. Ulaznice za koncert Opatijskog komornog orkestra su besplatne i mogu se preuzeti u uredu Festivala Opatija radnim danom od 8 do 16 sati, dok cijena ulaznice za Bečki bal iznosi 350 kuna.

U petak, 22. rujna zvuci romantičnih nota Quadriga consort ansambla ispunit će veliku dvoranu Gervaisa na koncertu pod nazivom „Our most loved songs“, prvom od dva klasične glazbe u suradnji s udrugom Festival Kvarner. Ulaznice za koncert po cijeni od 150 kuna mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija.
S kalendarskim početkom jeseni opatijska publika ponovo će uživati u odabranim kazališnim predstavama. Prva na redu, u petak, 29. rujna je humoristična predstava „Čisto ludilo“, zagrebačkog kazališta „Komedija“ nastala prema tekstu njemačkog pisca Paula Pörtnera.

– „Veseli krimić sa škarama“, kako stoji u podnaslovu predstave, unikatna je hit komedija interaktivne forme, ispunjena spontanim humorom i britkim dijalozima. Tekst predstave je u pojedinim dijelovima improviziran s obzirom da uključuje reference na aktualne događaje vezane za grad u kojem se odvija, lokalne prilike i ljude. Ova originalna američka predstava proglašena je više puta najboljom predstavom godine, ušla je u anale svjetskoga humora, a svojevremeno je uvrštena i u Guinessovu knjigu rekorda kao predstava s najdužim neprekinutim igranjem na svijetu, poručili su iz Festivala Opatija, naglasivši kako cijena ulaznice iznosi 80 kuna, odnosno 60 kuna za studente i umirovljenike. Početak predstave je u 20 sati.

Šesto izdanje Festivala neovisnih kazališta i kazališnih družina Republike Hrvatske – FEN 2017. ove godine održava se u listopadu, a tekst natječaja koji traje do 8. rujna objavljen je na mrežnim stranicama Festivala Opatija.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , ,

Vrati se natrag »