Dvanaest besplatnih radionica za djecu na Tjednu otvorenih vrata udruge Foliot @ Matulji

Objavljeno 27.08.2017.

U ponedjeljak, 28. kolovoza otvaraju i upise za redovne aktivnosti koje provode tijekom školske godine, a prijave traju do kraja rujna.

Matulji – Dvanaest besplatnih radionica za djecu sve mališane čeka na Tjednu otvorenih vrata udruge Foliot koji će se održati tijekom narednih pet dana. Od 28. kolovoza do 1. rujna Udruga Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji otvara vrata svog prostora na adresi Kastavska cesta 4, u Matuljima.
U tjednu otvorenih vrata pripremili su deset različitih aktivnosti za djecu predškolskog i školskog uzrasta – do tri besplatne radionice dnevno. Od plesnog i rasplesanog ponedjeljka, kreativne, dramske, filmske radionice, do stranih jezika, robotike i kulinarstva, u Foliotu će idući tjedan biti veselo i kreativno. Time predstavljaju i najavljuju radionice koje tijekom godine provode u sklopu programa „Školska godina u Foliotu“. A osim predstavljanja Foliotovih radionica za idući su tjedan pripremili i jednu gostujuću radionicu. U goste im stiže Azil za pse „Društvo za zaštitu životinja Rijeka“ koji će održati edukativno-kreativnu radionicu, a na kraju radionice djecu će iznenaditi i jednim od svojih četveronožnih ljubimaca.
Progra počinje u sutra, u ponedjeljak 28. kolovoza, kada će se održati plesne radionice za različite dobne skupine –od 18 do 19 sati ona namijenjena predškolskom uzrastu, od 19 do 20 za učenike od 1. do 4. razreda, a od 20 do 21 sat za djecu viših razreda osnovne škole.

Dan kasnije, u utorak 29. kolovoza od 18 do 19 sati održat će se mala čitaonica za predškolski uzrast, a od 19 do 20 sati radionica robotike Micro:bit za školski uzrast. U srijedu, od 18 do 19 sati održat će se kulinarska radionica za djecu školskog uzrasta, a od 19 do 20 sati engleski jezik za stariji predškolski i školski uzrast.

Kreativna radionica za djecu predškolskog i školskog uzrasta održat će se u četvrtak 31. kolovoza od 18 do 19 sati, a istog dana od 19 do 20 sati djeca iste dobi moći će sudjelovati na Edukativno-kreativnoj radionici Društva za zaštitu životinja.

Posljednjeg dana ovog programa, u petak 1. rujna od 18 do 19 sati održat će se dvije radionice – talijanski jezik za predškolski i školski uzrast i dramska radionica za školarce, a od 19 do 20 sati filmski klub za djecu školskog uzrasta.

Prijave i više informacija o upisima i programima koje provode možete otkriti na web stranici udruge www.foliot.hr, na Facebook stranici Udruge, upitom na mail: udruga@foliot.hr, ili pozivom na broju 099 754 0779. U ponedjeljak, 28. kolovoza otvaraju i upise za redovne aktivnosti koje provode tijekom školske godine, a prijave traju do kraja rujna.

Udruga Foliot, osim toga, tijekom rujna i listopada provodi i građansku akciju „Imam jedan prijedlog“. Ova građanska akcija provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. U iduća dva mjeseca u Foliotu će se održati četiri interaktivne radionice kojima se stanovništvo Općine Matulji želi potaknuti na sudjelovanje u poboljšanju kvalitete življenja u zajedničkoj sredini. Ovim putem Udruga poziva sve zainteresirane, djecu, mlade, roditelje, none i noniće, da sudjeluju na interaktivnim radionicama i ukoliko imaju prijedlog koji bi htjeli izreći, dobrodošli su javiti se na službeni e-mail udruge. Pratite ovu akciju na Facebook stranici Udruge Foliot, njihovoj web stranici, a ako želite sudjelovati javite im se mailom na udruga.foliot@gmail.com ili pozivom na broj 099 754 0779.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , ,

Vrati se natrag »