Dujmić: Racionalno smo planirali proračun i završili godinu sa 7,8 milijuna kuna viška @ Opatija

Objavljeno 29.04.2016.

Arhiva

Arhiva

Uz usvajanje urbanističkog plana Ičića usprkos protivljenju mještana, opatijsko Gradsko vijeće na protekloj je sjednici usvojilo i niz drugih informacija te donijelo odluke koje su bile manje zapažene u javnosti.

Opatija – Strategija Urbane aglomeracije Rijeka, čiji je član i Grad Opatija, otvorila je nedavnu sjednicu Vijeća, a u sklopu rasprave o toj temi gostovali su i Srđan Škunca, pročelnik Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, Nataša Mandić, Viša savjetnica za poslove Urbane aglomeracije i dr.sc. Nataša Zrilić, Koordinator izrade Strategije UA Rijeka.

Strategija uključuje razdoblje do 2020. godine, a savjetnica Mandić istaknula je velike mogućnosti uključivanja znanosti unutar tematskog cilja Napredna poslovna infrastruktura, a pogotovo u poveznici sa start-up inkubatorima. Također, Mandić je objasnila proces predstojećih sektorskih konzultacija s nadležnim državnim tijelima, a koji se odnose na financiranje pojedinih strateških mjera pri čemu su projekti predmet daljnjeg dogovora gradova i općina na razini UA Rijeka.

Uz raspravu o budućnosti, vijećnici su se dotaknuli i prošlosti, jer je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić pred njih podastro izvještaj o radu za period od srpnja do prosinca prošle godine, u kojem ih je izvijestio da je Opatija proračunsku godinu zaključila sa 7,8 milijuna kuna ostvarenog viška prihoda u odnosu na rashode.

– Pritom je realizirano sve što je zacrtano. Realno smo planirali, ali i racionalno upravljali proračunom, kazao je gradonačelnik Dujmić.
Usvojeno je i izvješće o radu Savjeta mladih, kao i prijedlog odluke o Savjetu mladih Grada Opatije. Do sada je mandat članovima trajao dvije godine, dok će po isteku aktualnoga mandata novi članovi u sastavu Savjetu mladih biti birani na mandat od tri godine.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »