Dujmić priopćenjem protiv stranačkih kolega: Postoje oni koji stvaraju klimu protivljenja @ Opatija

Objavljeno 04.06.2015.

Arhiva: Skica projekta Garažno - poslovnog centra prezentirana 2011. godine  @ Mrkat

Arhiva: Skica projekta Garažno – poslovnog centra prezentirana 2011. godine @ Mrkat

Točka prodaje terena za garažu tržnica je ”skinuta” s dnevnog reda Vijeća nakon kratkog sastanka Kluba vijećnika vladajuće koalicije održanog u pauzi sjednice, kada je postalo jasno da gradonačelnik nema niti među svojim stranačkim i koalicijskim kolegama podršku dovoljnu za izglasavanje njegova prijedloga. Njima je u svom priopćenju Dujmić uputio posebno oštru kritiku.

Opatija – Gradonačelnik Ivo Dujmić jučer je priopćenjem komentirao svoju odluku da povuče s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća točku o prodaji terena za izgradnju garaže tržnica neposredno pred trenutak kada je o njoj trebala započeti rasprava.

– Moja odluka o povlačenju točke dnevnog reda vezano za prijedlog prodaje zemljišta za izgradnju garaže tržnica u Opatiji nije rezultat nezakonitosti, već samo ostavljanje dodatnog vremena za razmatranje ponuđenog prijedloga. Time su razvoj Grada Opatije i proces zapošljavanja jednim dijelom usporeni, ali ne i zaustavljeni, kazao je Dujmić.

Podsjetimo, točka je ”skinuta” s dnevnog reda Vijeća nakon kratkog sastanka Kluba vijećnika vladajuće koalicije održanog u pauzi sjednice, kada je postalo jasno da gradonačelnik nema niti među svojim stranačkim i koalicijskim kolegama podršku dovoljnu za izglasavanje njegova prijedloga. Njima je u svom priopćenju Dujmić uputio posebno oštru kritiku.

– Nažalost, postoje oni u našem Gradu koji naprosto nisu ni sa čime suglasni i koji stvaraju klimu protivljenja, a ne klimu napretka. Kada gradimo kao Grad, osporavaju to na način da to treba raditi privatni sektor. Kada nešto želi napraviti privatni sektor, osporavaju to na način da to treba napraviti Grad. I tako u nedogled. Vjerujem da građani Opatije znaju cijeniti ono što smo do sada u našem mandatu konkretno učinili, te prepoznati one koji usporavaju daljnji napredak i razvoj Opatije, osvrnuo se gradonačelnik na stav svojih stranačkih ”drugova”, dok je u ostatku priopćenja istaknuo kako je razlog postavljanja ovakvog prijedloga dosadašnji manjak interesa investitora za ulaganje u projekt izgradnje garažno-poslovnog kompleksa na tržnici.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »