AUDIO: Zanimljiva izložba i Art performance @ Opatijski portun

Objavljeno 22.09.2011.

thaichi_sm…izložba slika Wanjina Rising Art Performance i besplatna radionica Anan-Do tai chija…

…projektom se oživljava aboridžinska zaboravljena duhovnost, a ujedno je i protest protiv cenzure umjetnosti…

…više o projektu saznajte u audio prilogu…

Opatija – Izložba umjetničkih radova DreamRaiser Project grupe, te Art Performance “Potpišite svoj dlan” , održati će se u subotu 24. rujna, od 12 do 18 sati u Art Gallery Opatijski Portun (ulica Maršala Tita 37).

– DreamRaiser projekt vodi Vesna Tenodi, autorica najkontroverznije knjige u Australiji, “Dreamtime Set in Stone – the Truth about Australian Aborigines”. Projektom se oživljava aboridžinska zaboravljena duhovnost, a ujedno je i protest protiv cenzure umjetnosti. DreamRaiser projekt se zalaže za slobodu govora, misli i umjetničkog izraza, a niz art-perfomansa inicijativa su znak podrške umjetnicima ModroGorje galerije u Australiji, Benediktu Osvathu i Gini Sinozich, čiju umjetnost u Australiji žele zabraniti, poručili su organizatori u službenom dopisu.

U sklopu Wanjina Rising Art Performance, Shifu Damir Tenodi, majstor terapeutskih i borilačkih vještina i autor šest knjiga će održati besplatnu radionicu Anan-Do Tai Chija, koje se nadovezuju na niz radionica održavanih u Zagrebu, pod nazivom “SMS – Stav Mijenja Sve”.

Voditeljica DreamRaiser projekta je Vesna Tenodi, Wanjina CEO iz Sydneya, organizator Sensei Boro Ranitovic, Anan-Do majstor iz Do Centar iz Zagreba, dok je kao suorganizator potpisan Silvano Martinčić.

– Ovim putem vas pozivamo da svojim sudjelovanjem podržite naše inicijative za oživljavanje zamrle duhovnosti u svijetu i za naše pravo na umjetnost bez cenzure, dodali su organizatori.

thaichi

Intervju: Vesna i Damir Tenodi

Ivan Mellor / Liburnija.net

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »