AM-LIST-PGS: Volosko zaslužuje puno više

Objavljeno 26.04.2013.

Liburnija.net: Igor Puž, Robert Kurelić i Nikica Pažin @ Volosko

Liburnija.net: Igor Puž, Robert Kurelić i Nikica Pažin @ Volosko

Volosko je jedan od bisera Jadrana. Svojim postupcima, idejama zadržati ćemo autohtonost primorskog ribarskog mjesta, ali mu i udahnuti ”novi“ život, zasnovan ne na obećanjima, nego da stvarnom i predanom radu. Stavljanje postojećih resursa u funkciju gospodarstva jedan je od prioriteta, kao i čistoća mjesta koja već dugi niz godina muči Vološćane, a samim time i njihove goste, istaknuli su predstavnici koalicije Liburnijske stranke, Akcije mladih i Primorsko – goranskog saveza.

Volosko – Svi političari, koristili su Volosko kao početnu priču svog uspjeha. Svojih obećanja. I svi su nas, Vološćane, razočarali. Kažem ”nas“ jer i sam sam odrastao na Voloskom. Pa tako i sadašnji gradonačelnik Dujmić svojim obećanjima ‘preveslao’ nas je i nije iskoristio sve blagodati koje pruža ovo povijesno ribarsko naselje. A Volosko je uspjelo svojom pozicijom, šarmom i svime što pruža i bez njihove pomoći ostati lijepo, neponovljivo. Na Voloskom počinje Opatija. Na Voloskom su najbolje ribarske večeri, na Voloskom je jedinstvena pješčana plaža Črnikovica, na Voloskom žive krasni ljudi, kazao je Nikica Pažin, kandidat za gradonačelnika koalicije Akcije mladih, LIST-a i PGS-a, na nedavno održanoj tiskovnoj konferenciji na kojoj su nazočili i njegovi zamjenici Igor Puž i Robert Kurelić.

Nikica Pažin

Nikica Pažin

– Kao predstavnici koalicije nećemo obećavati ono što ne možemo ostvariti, ali odgovorno tvrdim da je Volosko zaslužilo da bude opatijsko naselje sa tim statusom. Da je zaslužilo Turistički ured, da je zaslužilo da bude oaza restorana, okupljalište umjetnika, mjesto manifestacija, mjesto poželjno za svakog posjetitelja kazali su predstavnici koalicije.

Na spomenutoj tiskovnoj konferenciji predstavili su dio programa vezanog uz uređenje i razvoj Voloskog.

– Izgraditi ćemo obiteljski hotel u autohtonom stilu sa garažom na sadašnjem platou. (Črnikovica); urediti ćemo plažu i kupalište Črnikovica, razvijati ćemo i poticati i održavanje raznih manifestacija (Mandrać, likovna kolonija, MIK, operno ljeto, klape u Voloskom, dani kiparstva i stvaralaštva, Dani Andrije Mohorovičića, noć plave ribe) i time udahnuti živost ali i prepoznatljivost mjesta; uvesti ćemo sezonski i vansezonski režim plaćanja parkinga, na način da se van sezone parking naplaćuje 2-3 kune po satu i to od 7 do 16 sati, a subota i nedjelja besplatno, pogotovo što van sezone parking koriste isključivo građani i povremeni posjetitelji grada, istaknuto je na tiskovnoj.

Stavljanje postojećih resursa u funkciju gospodarstva jedan je od prioriteta, kao i čistoća mjesta koja već dugi niz godina muči Vološćane, a samim time i njihove goste.

– U planu nam je uređenje i proširenje luke Volosko, s malim mulom kao operativnom obalom u korist gospodarstva, urediti ćemo uličice (kale) kroz samo mjesto, te staviti sve moguće prostore u funkciju umjetnosti po uzoru na Grožnjan i ostala slična mjesta. Otvaranjem galerija, konoba, suvenirnica, dati ćemo mogućnost mladim ljudima za samozapošljavanjem. Uvođenjem statusa mjesta (ukoliko to dozvoljavaju zakonske okolnosti), vratiti ćemo turistički ured na zadovoljstvo privatnih iznajmljivača i gostiju koji posjećuju mjesto, te planiramo uvesti davanje koncesija na terase (koje se mogu staviti u gospodarsku funkciju bez narušavanja vizure mjesta). Volosko je jedan od bisera Jadrana. Svojim postupcima, idejama zadržati ćemo autohtonost primorskog ribarskog mjesta, ali mu i udahnuti ”novi“ život, zasnovan ne na obećanjima, nego da stvarnom i predanom radu, a za korist kako mjesta tako i grada Opatije općenito. Sadašnja SDP-ova vlast sa gradonačelnikom Dujmićem je dokazala da za to nema interesa niti znanja, a svoju brigu za građane i zajednicu pokazali su kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou, napomenuo je Nikica Pažin.

U kritici aktualne vlasti prema ‘malim mjestima’ Igor Puž osvrnuo se situaciju u Veprincu gdje je situacija u također loša po pitanju odnosa aktualne vlasi prema Veprincu.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »