12. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine – Ivica Rubeša osvojio Zlatnu plaketu i prijelazni pehar za najbolju ”Belicu“

Objavljeno 21.04.2017.

susret vinara kastavstine 2017 ivica rubesa zlatna plaketa belica (2)

Pobjednik natjecanja – šampion natjecanja je vino ”Belica“ Ivice Rubeše, koja je ujedno osvojila i prijelazni pehar za najbolju ”Belicu“ i Zlatnu plaketu za najbolje ocijenjeno vino.

susret vinara kastavstine 2017 ivica rubesa zlatna plaketa belica (3)

Kastav – Ove nedjelje, 23. travnja s početkom u 15 sati na Fortici, održat će se završna priredba manifestacije 12. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine u organizaciji kastavske Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica, Turističke zajednice grada Kastva i pod pokroviteljstvom Grada Kastva.
Ove godine na ukupno je ocijenjeno 78 uzoraka vina, a dva uzorka su diskvalificirana. Pobjednik natjecanja – šampion natjecanja je vino ”Belica“ Ivice Rubeše, koja je ujedno osvojila i prijelazni pehar za najbolju ”Belicu“ i Zlatnu plaketu za najbolje ocijenjeno vino.

Uz Rubešu zlatnu medalju za Belicu osvojio je i Alen Frlan, Arsen Jardas za Chardonnay, a Ivan Rubeša za Malvaziju i Merlot. Osim pet zlatnih dodijeljene su 44 srebrne, 23 brončane medalje te šest priznanja.

Uz proglašenje i degustaciju najboljih kastavskih vina, posjetitelji će moći uživati i u prigodnoj ugostiteljskoj ponudi za koju će se pobrinuti Udruga Belica i restoran Oštarija Fortica, dok će mesne delicije predstaviti tvrtka Buretić – Bregi.

susret vinara kastavstine 2017 ivica rubesa zlatna plaketa belica (1)

Pored najpoznatije kastavske vinske sorte – Belice, ljubitelji vina će u Kastvu moći kušati i razna druga vina proizvedena u kastavskim konobama, a program će voditi Andrea Rubeša i Ivica Rubeša, uz uvodni nastup Glazbenog društva Spinčići.

– Manifestacija je započela 6. travnja prikupljanjem uzoraka vina za 12. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine. Prikupljeno je ukupno 80 uzoraka od ukupno 42 člana Udruge Belica. Važno je istaknuti da se 12 uzoraka odnosi na Belicu, što je konačna potvrda višegodišnjeg, uspješnog rada Udruge na programu revitalizacije vinogradarstva i vinarstva Kastavštine i šire. Ocjenjivanje uzoraka izvršeno je 12. i 13. travnja u prostoru OPG-a Dejana Rubeše u Kastvu, od strane komisije kojoj je predsjedavao Nenad Kukurin, sommelier, a koju su sačinjavali Klaudio Jurčić, Albert Koraca, Paulo Pineschi, Patricia Rumac, Toni Babić, Nina Jurinjak – Brajko i Franko Ružić, istaknuli su organizatori.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Vrati se natrag »